PERSBERICHT

COFFEELAB moet per direct haar deuren sluiten.

Verbindende functie staat op losse schroeven.

COFFEELAB heeft een sociale functie, is er voor iedereen en wil niets liever dan dit voortzetten. Des te pijnlijk was het bericht dat COFFEELAB afgelopen week ontving. De koffiezaak mag niet meer open en het pand moet donderdag 30 april leeg zijn. Dat de locatie tijdelijk was wisten ze, maar door gebrek aan transparantie vanuit de gemeente kwam het bericht zonder enige aankondiging.

Ongeveer 5 jaar geleden hadden de gemeente Eindhoven en Eindhoven 365 een doel: de VVV ombouwen tot brandstore met daarin een koffiebar, ontwikkeld door en voor Eindhoven. Al snel zag COFFEELAB mooie kansen voor het allereerste hybride blurring concept in Eindhoven en in opdracht van de gemeente werden ze onderdeel van de vooruitstrevende visie van 365.

Op maandag 17 november 2014 opende COFFEELAB op het Stationsplein. Nu ruim 5 jaar (en bijna een miljoen koppen koffie) verder hebben ze duizenden mensen met elkaar in contact gebracht en van vreemden, vrienden gemaakt. Aanvankelijk zou COFFEELAB hier tot november 2019 mogen blijven. Hierna zou vastgoedontwikkelaar Amvest in opdracht van de gemeente het station herontwikkelen tot District-E.

De verbindende functie van COFFEELAB is door de jaren heen echter veel belangrijker gebleken dan aanvankelijk ingeschat. Vandaar dat Eindhoven 365 van de gemeente toestemming kreeg om open te blijven tot 1 mei 2020. De gemeente heeft de indruk gewekt dat COFFEELAB ook hierna nog open mocht blijven tot Amvest met de schep de grond in zou gaan, maar afgelopen week werd COFFEELAB overvallen met het bericht dat ze per direct moeten sluiten.

Mede-eigenaar COFFEELAB: ‘’Wat ik persoonlijk mis is betrokkenheid vanuit de gemeente. We moeten niet vergeten dat zij ons hebben gevraagd dit te doen. Wij zijn met z’n drieën in het diepe gesprongen. We hebben zekerheid, vaste banen en inkomen opgegeven en er onzekerheid voor terug gekregen.’’

Het recente bericht zou een onwaardig einde betekenen voor COFFEELAB met als gevolg dat een leegstaand pand midden op het Stationsplein nog maandenlang de eerste aanblik van Eindhoven zal zijn. Het Stationsplein is de poort van de stad. De plek waar veel mensen bij elkaar komen en waar je welkom wordt geheten.

De sluiting door het Corona-virus was onvermijdelijk, maar misschien zijn er nog mogelijkheden voor het komende jaar. COFFEELAB blijft positief en hoopt op een heroverweging van de gemeente. Ze willen immers door met hun missie en moeten er niet aan denken om het plein en iedereen die daarbij betrokken is, in de steek te laten.

Wil je meer informatie?

Naam: Jeroen Veldkamp

E-mail: jeroen@coffeelab.nl

Telefoon: +31 6 42979473

Link naar het artikel in het Eindhovens Dagblad:
https://www.ed.nl/eindhoven/coffeelab-stationsplein-eindhoven-moet-sluiten~aff3d1f4/

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment