Oprichter Stumptown Coffee Roasters gaf barista’s vrijheid!

Stumptown Coffee Roasters oprichter hashtag#DuaneSörensen komt met een vegan, glutevrije, Pizza Bakery! De man die Stumptown ooit begon en groot maakte, moest zich na de verkoop aan hashtag#jabHoldings even koest houden.

Dit is zijn nieuwste initiatief. Met Stumptown starte hij een hele belangrijke periode voor barista’s en de koffiescene wereldwijd. Hij introduceerde oa. #DirectTrade en liet zijn barista’s vooral zichzelf zijn.

De meeste waren kunstenaar, sporter of muzikant. En hij gaf ze dat belangrijke betaalde bijbaantje waardoor ze hun passie konden blijven uitoefenen. Maar hij stopte ze niet in een te groot wit overhemd met logo op de borst. N

ee, bij Stumptown mocht je je werk doen met baard, bretels, gillet, skinny jeans of whatever. Als je je zelf maar was, en zolang je je werk maar deed. Nu de boel is overgenomen door een multinational moeten we natuurlijk afwachten wat er overblijft van die idealistische gedachte.

Nu komt Duane dus met een nieuw initiatief. Ik kijk uit naar de Portland versie van de pizzabakker. Krijgen we straks rock & Roll bakers? Met tattoo’s, gitaren, graffiti en platenspelers? Of is de nieuwe versie ingetogen, adviserend, welbespraakt en in balans?

We kijken er naar uit! Go Duane, Go!

Link naar het artikel: http://s.oregonlive.com/Cxokzih

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment