Koffie Stout

Is koffie stout? Als het aan ons ligt wel :). Hiermee bedoelen we dat wij graag buiten de lijntjes kleuren wanneer het gaat om presentatie. Wij kiezen graag voor een jampot, ipv een glas. Of een houten plankje ipv een bordje. We houden er ook van om ingrediënten bij elkaar te brengen die niet klassiek zijn. Dit past erg bij onze Eindhovense manier van denken. Techniek, design en kennis spelen een hoofdrol in die denkwijze.

Techniek, design en kennis spelen een hoofdrol in onze manier van denken

Maar waarom nu een Koffie Stout? Een veel verkocht product bij CoffeeLab is daarom bijvoorbeeld de espresso met tonic. Eigenlijk kan het niet, maar toch wel! Maar nu gaan we een stapje verder. Wij houden heel erg van samenwerken en delen. En met ons gelukkig meerdere ondernemers. Ook deze manier van werken hebben we geleerd in Eindhoven. Samen kom je verder. Als je wil groeien, moet je open staan voor hulp, kennis en kunde van anderen.

Hoe mooi dat Paul van Bossche Brouwerij d’n Draok ons benaderde voor meer koffiekennis om zijn Koffie Stout te realiseren. Al vertellende kwamen we erachter dat Paul een bier wilde brouwen waar koffie een hoofdrol in speelt. Een koffie stout bier. Al snel werden wij erg enthousiast. Want het is onze missie om de koffie van CoffeeLab zo breed mogelijk in te zetten. 

Want het is onze missie om de koffie van CoffeeLab zo breed mogelijk in te zetten.

En de smaaklaagjes in koffie zijn zo breed, dat we als snel de mogelijkheden met bier zagen. In koffie vind je uiteraard smaaktonen als caramel, mokka, notig, hout, chocolade en fruit. Maar vooral ook de bitters die de gekarameliseerde suiker na het branden achterlaten. Die moesten ergens een match maken met het bier.

koffie op mout

Gelukkig is Paul iemand die ook graag buiten de lijntjes kleurt. De makkelijkste weg naar zijn koffie stout zou immers zijn door wat koffie in het bier te laten infuseren. 

Een infusie is het laten intrekken van smaakstoffen in vloeistoffen of vaste producten. Een hele bekende infusie is natuurlijk het laten trekken van theeblaadjes in heet water. 

Maar Paul is niet iemand van de makkelijkste weg. Daarom hebben wij samen een koffie geselecteerd die uiteindelijk de juiste smaaktonen zou achterlaten in het koffie stout. Een stout bier. Daarom kozen wij voor de Old School blend van CoffeeLab. Een koffie die voornamelijk uit Braziliaanse origines bestaat. Braziliaanse koffie geeft die traditionele mocca en koffiesmaak aan koffie.

Braziliaanse koffie geeft die traditionele mocca en koffiesmaak aan koffie.

We vullen deze koffie aan met een origine uit Colombia. Colombiaanse koffie geeft wat meer body en een lekker zoetje in de afdronk.

Doordat Paul de koffie niet even als een theezakje in de koffie laat weken, maar de koffie echt meeneemt in het uiteindelijke koffie stout, krijgt de koffie ook echt alle tijd om al het lekkers achter te laten in het eindresultaat. Mede door de donker geroosterde mouten van The Swaen is er een geweldige subtiele koffiesmaak in het bier gekomen. Verder bevat dit bier water, tarwemout, Saaz hop. Met 6.1% alcohol is dit een geweldige aanvulling aan het bierportfolio. 

Goeiesmorgens is de naam. Dit bier is uiteraard ook in de middag of avond te drinken. En bij voorkeur met maten 🙂

http://www.draok.nl

meer informatie over CoffeeLab Den Bosch https://www.coffeelab.nl/den-bosch/

goeiesmorgens fles en glas
goeiesmorgens fles

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment