De koffie, de keuzes

De No School blend is ontstaan door het combineren van twee werelden. Jeroen werd in 2003 en 2004 Nederlands barista kampioen. De wereld zag er toen heel anders uit. De koffie waar we toen mee opgroeide en mee werkte smaakte voornamelijk naar… koffie! Chocolade en mocca tonen overheersten.

Andere tijden

Tegenwoordig wordt koffie anders gezet, en ander geïnterpreteerd. Meer diepgang, meer fruittonen, meer frisheid. 

Toen wij bij CoffeeLab de kans kregen onze eigen melange/blend samen te stellen hebben we deze twee werelden bij elkaar willen brengen.

Dus koffie die in eerste instantie doet denken aan vroeger. Dus mocca en chocolade. Aangevuld met new school coffee met fruit en frisheid.

Locatie Locatie Locatie

Onze locaties zijn erg bepalend voor de doelgroep die bij CoffeeLab komt. We zijn nu eenmaal geen specialty coffeebar, zoals we die zien op-poppen hier en daar. Wij zijn high traffic locations met een zeer lage drempel. Dit zorgt voor een zeer divers publiek. Zowel doorsnee, als fanatiekelingen. 

Dit zorgt ervoor dat wij moeten werken met een blend, ipv een single estate. Een blend is veel meer hufter proof dan een single estate koffie. Deze zijn vaak kwetsbaarder en gevoelig voor afwijkingen in de afstelling.

En nu?

Nu willen en moeten we stappen gaan maken. De No School blend is de afgelopen 4 jaar stieken al door ontwikkeld. Frisheid heeft meer ruimte gekregen omdat het smaakprofiel van onze gasten aan het veranderen is. 

De bereiding van onze koffies gaat ook steeds meer new school worden. We zijn achter de schermen nu aan het onderzoeken of we meer kunnen gaan meten en wegen. Ipv de 23 seconden leading te laten zijn.

Wat betekent dit?

Dit zal meer training, discipline en toewijding vragen van ons, maar ook zeker van jullie. Daarnaast zullen we meer techniek en apparatuur moeten gaan toevoegen aan het arsenaal spullen dat nu al op de bar staat.

De koffie die in deze blend zijn verwerkt