4 december | Latte Art ThrowDown | Coffee Cocktail ShakeDown Den Bosch

Wat een prachtige avond was het! Enorm veel gasten en meer dan genoeg deelnemers! Binnenkort komen we met de cheque voor het Liliane fonds. Daar gaat de opbrengst van de inschrijvingen naar toe! En CoffeeLab vult het aan met een deel van de baromzet.
Nu alvast een prachtig filmpje van Janneke Mulder Fotografie!! 
CoffeeLab Den Bosch ondersteunt het Liliane fonds! De opbrengsten van de inschrijvingen en een deel van de baromzet maken we over naar Cafebility. Een prachtig koffie project van het Liliane Fonds in India! LATTE ART THROWDOWN
Vorig jaar organiseerde Royal in Den Bosch een prachtige eerste Bossche Latte Art Throw Down. 
Een traditie die al vele jaren in vele steden en landen wordt georganiseerd. Ooit begonnen in de kroeg na hele serieuze en officiële kampioenschappen...
 
Om even lekker te ontladen en elkaar onder het genot van veel bier even uit te dagen! Kortom, een gezellige avond met vakbroeders en zusters! Een snelle en dynamische competitie waar je elkaar mag aanmoedigen en mag worden geschreeuwd!
 


In alle enthousiasme hebben wij die avond heel hard geroepen dat wij de volgende zouden zijn die deze legendarische avond willen organiseren. En dat gaan we doen! En het is onze missie omzoveel mogelijk horeca bedrijven uit Den Bosch op de been te krijgen. Koffie is voor iedereen steeds belangrijker, dus hoe mooi om samen op te trekken en zorgen dat het koffie niveau in den Bosch collectief een mooie stap gaat maken!

Zo'n latte art throw down is een dingetje. Prachtig om te zien hoeveel aandacht er aan de posters wordt gegeven! Het lijken wel aankodigingen van rockfestivals. En zo eindigen die avonden ook vaak :)

  

RULES 

Het principe is simpel... 
Stap 1: Zorg dat je op tijd (19:00 uur) bij CoffeeLab bent.
Stap 2: Schrijf je in en betaal €7,50. Dit bedrag wordt overgemaakt naar het Liliane Fonds
Stap 3: Schrijf ook stiekem die ene collega in, die wel kan, maar niet durft ;)
Stap 4: Bestel een biertje of iets anders bij de bierbar

Stap 5: Kom naar de espressomachine als je naam wordt omgereoepen
Stap 6: Vergeet je biertje niet...
Stap 7: Iemand gaat nu grabbelen in een pot met briefjes. het figuur dat op het briefje staat, mag je nu gaan maken! Hiervoor heb je een bepaalde tijd. Dus je beste resultaat breng je bij de jury!
Stap 8: Je moet het telkens opnemen tegen 1 andere deelnemer. Dus je hoort direct of je de volgende ronde hebt gehaald! Stel nou dat je het niet haalt, geen probleem, dan gewoon lekker schreeuwen voor je collega, of gewoon meteen naar de bar en de DJ!


COFFEE COCKTAIL SHAKEDOWN => Voor bartenders en barista's
Wij willen er dit jaar graag een creatieve draai aangeven. We dagen barista's en bartenders uit hun favoriete 'Coffee Cocktail' te bereiden voor het publiek.
Cocktails zijn natuurlijk enorm in opkomst. Met name de no en low alcohol cocktails.
Wij dagen iedereen uit mee te doen. Er is maar één regel... Verplicht de jenever van Ketel 1 gebruiken. Dus ben je bartender, of heb je ambitie? Kom op, bereid je eigen koffie signature cocktail voor, en doe mee op 4 december! Alle deelnemers aan de Coffee Cocktail Shake Down graag vooraf aanmelden middels een mail aan jeroen@coffeelab.nl